Åtta svenska skräckhistorier på Youtube

De av er som följer Creepypodden vet att vi just nu är mitt uppe i den outhärdliga väntan på ett nytt besked från Sveriges Radio: kommer vi få göra mer avsnitt? Somliga av er har kontaktat SR och sagt att ni gillar podden, och bett om mer, och jag har goda nyheter till er – det verkar ha funkat! Mycket tack vare er får jag nu positiva signaler inifrån Radiohuset. Ni är världens bästa lyssnare! Och snart vet jag mer, och kan berätta om det för er.

Vad ska vi göra tills dess, då? Jo, Youtube har sedan länge varit en samlingsplats för uppläsningar av creepypastor och spökhistorier. De allra flesta har länge varit på engelska och spanska, men under det senaste året eller så har en del svenska aktörer dykt upp. Några av dem möter ni i min lista över nätets sju läskigaste skräckpoddar, men där går vi inte in på dem i detalj.

Framför allt två av dessa svenska skräckuppläsare på Youtube märker ut sig med sin goda (?) smak – de använder nämligen ibland mina översättningar för sina inläsningar! Jag har plockat ut fyra exempel från varje konto, så ni ska ha något att avnjuta i väntan på vad vi alla längtar efter: mer Creepypodden.

MrCreepySwede:

LÄS MER: Nio skräckhistorier som tar minuter att läsa men timmar att glömma

LÄS MER: Det finns något omänskligt söder om Seattle

LÄS MER: Creepypodden: Det ryska sömnexperimentet

LÄS MER: Jag jobbar på 112, och fick just ett fruktansvärt skrämmande telefonsamtal…

Hemsökt Sverige:

LÄS MER: Detta är en översättning från min bok om creepypasta

LÄS MER: Om en kompis skickar det här SMS:et… Lås dörren.

LÄS MER: “Cry Baby Lane” – jakten på en försvunnen skräckfilm

LÄS MER: “Vad var det jag såg från mitt bilfönster i natt?”

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

En kommentar

  1. Helena
    februari 10
    Svara

    Hey! Jag och säkert fler med mig saknar dock vanliga blogg-inlägg på bloggen, kommer det fler sådana snart eller har du lagt vanliga skriftinlägg till förmån för inlästa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *