För dig som hellre läser än lyssnar – läs Creepypoddens manus

“Hej! Jag lär mig svenska, och jag undrar om man kan hitta berättelars script nånstans? Hälsningar”

Så stod det i ett mejl jag nyligen fick från en ambitiös, men kanske inte helt färdig, student i svenska. Det var inte första gången jag fick frågan om Creepypoddens manus fanns tillgängliga att läsa någonstans. Fler har hört av sig och bett att få läsa dem, om inte för att de pluggade svenska och kunde hänga med bättre i lyssningen med manuset framför sig så för att de helt enkelt gillade läsning bättre än lyssning.

Jag tycker det är jättekul att människor vill ta till sig podden, vilket sätt de än föredrar. Och eftersom arbetet med podden sedan ett år ungefär går ut på att jag faktiskt skriver ett långt manus, och klipper in de spökhistorier som ska användas, så har det enda hindret för möjligheten att läsa manusen på nätet varit arbetstimmarna det kräver att publicera dem. Manusen finns ju redan.

I dag har jag lagt ner de arbetstimmarna. Nu finns manuskripten till 40 avsnitt av Creepypodden här på creepypasta.se. Skälet att elva avsnitt saknas i listan är antingen att de aldrig hade manus, utan att vi satte ihop dem mer improviserat, eller att manusen på något sätt kommit bort. Tråkigt, men jag hoppas det känns överkomligt.

Trevlig läsning – börja här eller uppe i menyn till höger på sidan!

Bild: Djävulsbibeln, från Kungliga biblioteket.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

3 kommentarer

 1. Malin
  december 6
  Svara

  Jack, det här är ju helt fantastiskt!
  Jag är en av dem som hellre läser än lyssnar. Av någon anledning blir jag alltid jättetrött om jag lyssnar aktivt på nåt och inte gör nåt annat under tiden. Säkert beror det på flera års busspendling då jag sovit mig igenom de långtråkiga resorna, och då haft radio i hörlurarna för att störa ut motorljudet.
  Så hur läskiga historierna än varit, har jag alltid somnat från dem… Ofta har du ju publicerat en text också, men inte alltid. Men nu, äntligen, får jag läsa de jag inte kunnat lyssna på. Tack!

 2. Helena
  december 9
  Svara

  Hurra! Tuuuusen tuuuusen tack! Har ju efterfrågat dethär ganska länge 😉

 3. december 14
  Svara

  Hej, föredrar att lyssna, kommer det något avsnitt denna vecka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *