Avsnitt 39: Speciella omständigheter

Av rättighetsskäl kan jag inte publicera hela John Avjide Lindqvists “Speciella omständigheter”. Den finns att läsa bland annat i boken “Våran hud, vårat blod, våra ben”.

Signaturmelodi

Hej. Som du säkert har listat ut vid det här laget så har du lyssnat på Creepypodden med mig Jack Werner. Dagens avsnitt gick ut på att berätta en enda lång historia – och eftersom jag inte ville dra uppmärksamheten från den gjorde jag som jag brukar med riktigt bra historier och gick rakt på sak. För den här historien, “Speciella omständigheter”, som den heter, är nämligen skriven av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist.

Om du känner igen namnet är det nog för att han skrivit “Låt den rätte komma in”, succéboken som sedan blev såväl svensk som amerikansk storfilm. Eller så är det för att han helt enkelt är den absolut mest kända och uppskattade svenska skräckförfattaren. Som vi har fått äran att få ha med i vår lilla podd. “Speciella omständigheter” publicerade han i novellsamlingen “Våran hud vårat blod våra ben” som kom ut nu i år. I efterordet till boken skriver John att “det lustiga med denna enkla lilla berättelse helt utan blod, våld eller monster, är att flera människor har sagt till mig att den är det läskigaste de har läst. Läskigare än mina romaner.” Jag vet att historien skrämde vettet av mig när jag läste den, liggande i en solstol på en idyllisk ö i Italien under min semester, och jag hoppas ni lyssnare också känner detsamma.

Och ja, med den historien av John säger vi farväl till sommaruppehåll och hälsar välkommen till en höst med Creepypodden. Nästa vecka är vi tillbaka igen som vanligt med ett nytt avsnitt. Och med det sagt är det dags för mig att säga tack och hej för veckans avsnitt. Jag heter Jack Werner, och Creepypodden produceras av Ludvig Josephson som också gör musiken i podden. Följ gärna oss på Facebook och på Instagram också, på båda ställena heter vi Creepypodden, och om du vill kolla in något av våra äldre avsnitt eller lyssna på någon av historierna i detta avsnitt en gång till är det bara att gå in på vår hemsida, som du hittar genom att söka på Creepypodden på sverigesradio.se.

Tack för att ni har lyssnat.