Creepypoddens Halloweenspecial: Satans kosmonaut

På lördag är det alla helgons dag, och i veckan har det varit Halloween. En lyssnarfråga som återkommit gång på gång under hösten har varit: blir det en Halloweenspecial? I dag överraskar vi med just det – ett extra bonusavsnitt, där ni hör en av nätets mest skrämmande spökhistorier: den om kosmonauten som, ensam och övergiven uppe i sin rymdstation, börjar känna att någonting inte står rätt till…

Här kan ni höra avsnittet i sin helhet:

Ja, det är klart ni skulle få en Halloweenspecial! Men det är ju alltid roligt med överraskningar, varför jag sparade denna till när avsnittet var släppt. Det kom ut igår vid klockan 23, men på grund av tekniskt krångel har det inte fungerat att lyssna via SR-appen och sverigesradio.se förrän nu. Nu går det emellertid fint.

Historien i dagens avsnitt heter i original ”The Devils Kosmonaut”, finns att läsa i original på Creepypasta.com. Den är översatt av mig och läses av Ludvig Josephson. Jag tycker själv berättelsen är klaustrofobisk, svettig, märklig och alldeles, alldeles underbar. Jag hoppas verkligen ni ska hålla med.

Bild: Inifrån en rekonstruktion av MIR-stationen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

2 kommentarer

 1. william östman
  november 21
  Svara

  hej igen den är jätte bra men skrämmer som fick mig kalla kårar sidorna av min ryggen sen grätt jag halvsikund sprang jag till diskbänken jag skulle dicka vatten hellt sen lungna mig andas lungt när inte tänka för historie hendelsen ni vet vem efekten av musiken men äh bryr inte det. det är bara lungna mig för att blev för mycke av räddslan det är bra tips när lussnar spökhistorier eller se skräckfilmer lik som bio aktig bra förslag va.

 2. Katarina
  april 19
  Svara

  Jag känner mig lite förvirrad nu. När berättelsen var slut tänkte jag bara “Va? Tog det slut nu?”, det kändes som om det byggde upp och byggde upp till något riktigt obehagligt, sen fattade jag inte riktigt vad som hände, eller hade hänt, vad hen hade för inbillningar och vad som inte var inbillningar. Det känns som om jag missat något. Kan någon förklara vad som skulle vara läskigt? Jag blev mest nyfiken på vad som egentligen hände, men känner inte att jag fick riktigt svar på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *