Clownen Malingos sista trick

Jag jobbar på en cirkus, och där anställdes en gång en clown som uppträdde under scennamnet Malingo. Jag tror att alla förstod redan från början att något var fel på Malingo. Alltså så pass fel att till och med den brokiga skara som jobbade på den där cirkusen märkte det. Han stank, inte bara av den sprit som verkade vara den enda näringen han fick i sig överhuvudtaget, utan också av något sjukligt sött, som ett kadaver som lämnats i sommarsolen. Han rörde sig på ett klumpigt sätt, och då inte som en rolig clown utan stelt. Såväl på som bakom scenen. Han var alltid för sig själv, och ingen av oss försökte bli kompis med honom.

En kväll då vi hade föreställning betedde han sig underligare än vanligt. I ett av numren skulle han härma akrobaterna. Akten gick till som så att han hoppade upp på trampolinen, snurrade runt lite i luften för att sedan kraschlanda. När vi övade på detta hade han alltid kommit upp på fötterna igen efter landningen, eftersom det var en del av numret. Men den här kvällen kollapsade han framför publiken och ställde sig inte upp igen. Jag kom fram till honom först, och om inte stanken avslöjade att något var fel så var det väl det stora, gapande hålet i hans mage. Det var som om han spruckit. Jag dolde hålet i hans mage med en bordsduk vi hade på scen och fick de andra clownerna att låtsas vara ambulans och bära ut honom därifrån, och publiken verkade tro det hela var en del av showen.

Efter att ha undersökt Malingo kom cirkusens läkare in till oss andra och berättade att clownen hade varit död i veckor. Hans sista trick hade varit för mycket för den ruttnande kroppen, och den hade helt enkelt gått sönder. Ingen av oss har någonsin kunnat förstå hur det där gick till, men det var åtminstone klart och tydligt att Malingo hade gömt sitt tillstånd (om man nu kan kalla det så) under en tjock dimma av spritångor och många, många lager med smink.

Skräckhistoria som tidigast verkar ha postats på nätet i augusti 2011 på forumet Comicvine, av användaren TheBatman586. Användaren i fråga har dock i tråden publicerat många andra creepypastor som hen själv inte står som upphovsperson, så det är troligt att historien om clownen Malingo cirkulerat även tidigare och inte är skriven av TheBatman586.

I sitt mest spridda utförande är creepypastan skärmdumpad från en odaterad post på ett chan-forum, kanske 4chan.org/x, och ackompanjerad av en tecknad bild på skådespelaren Robert Pattinson som rödhårig clown. Bilden kommer från en teckningstävling på temat “Evil Celebrity Clown” som hölls på sajten Worth1000 redan våren 2010.

Bilden i inläggets topp ska enligt uppgift föreställa en av de skrämmande clowner som hemsökte olika brittiska småstäder under 2013.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

2 kommentarer

 1. william östman
  juli 4
  Svara

  hejsan jag har ocså prata om creepypasta clowner historierna klallas för clownpasta sägen om clowner här mina favorit clowner 5 st här kommer dom

  1. laughing jack (skrattar jack och andra skrttar jacks ursprung)

  2. clownen i fönstret

  3. bobby clownen (bobby the clown)

  4. skattar clownen (laghing clown)

  5.. ronald mcdolnalds hus (ronald mcdolnald house)

  och även laghing jill och övriga iclonerna i creepypasta wiki mer fler visst är det coola

 2. oktober 4
  Svara

  Fattar inte slutet av clown historien? Kan nån förklara det för mig 🙂 var det clownen spöke som uppträdde eller? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *