De försvunna manuskriptens återkomst

Kommer ni ihåg historien om duscharna i Danmark? Eller den om han som sitter i sin källare och blir allt mer säker på att någonting utanför ytterdörren försöker locka honom ut? Eller berättelsen om grottutforskaren Ted? För er som kommer ihåg dessa historier kommer här lite glada nyheter.

Somliga av er kanske redan vet att samtliga manus till Creepypodden, avsnitt för avsnitt, ord för ord, finns att läsa här på creepypasta.se – antingen här på denna sida eller om man söker sig med musen till menyn uppe till höger och hovrar över rubriken “Poddmanuskript”. Jag har publicerat dem dels eftersom jag själv gillar när radioprogram jag följer tillgängliggörs även i textform, men också för att jag vet att människor som lär sig svenska kan ha nytta av det. De glädjande kommentarerna från folk som pluggar mitt hemspråk, och som genom att läsa poddens manus samtidigt som de lyssnar på den kan förstå innehållet bättre, har gjort det till en hederssak att dela med mig av alla avsnitts manus.

Fast alla avsnitt? Nej, det har faktiskt saknats några i manusförteckningen – de första fem avsnitten eftersom vi inte jobbade med manus på samma sätt då som nu för tiden och de följande fem avsnitten tillsammans med avsnitt 14 och 15 eftersom deras manus varit försvunna.

Och här kommer de glada nyheterna – dessa manus har jag nu hittat igen! De låg djupt nedgrävda i Google Docs, långt under senare lyssnarhistorier, översättningar och avsnittsmanus. Nu är slutligen de digitaliserade och publicerade, och därmed finns alla de manus som skrivits till Creepypodden till slut tillgängliga här på creepypasta.se.

Och det är inga dåliga historier som äntligen finns tillgängliga för den som hellre läser än lyssnar. I avsnitt sex kan ni läsa klassikern “Psykos” av Matt Dymerski, en av poddens mest uppskattade historier någonsin. I sjunde avsnittets manus finns ett gäng svenska creepypastor som man bara kan läsa här, och i åttonde avsnittet finns min översättning av Knifepoint Horror-skräckisen “Ljud”. För att inte tala om det tionde avsnittet – där hela grottutforskaren Teds berättelse finns med för den som vågar. Avsnitt 14 och 15 går inte heller av för hackor, utan innehåller såväl min favorithistoria “Varför jag nu för tiden vägrar jobba över” som den ovedersägliga klassikern “Duscharna”, en tokfavorit bland lyssnarna.

Så vad väntar ni på? Klicka er in på manuskripten och börja läsa!

Bild: CC BY 2.0 Nico Caramella på Flickr.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *