Jag hörde mammas röst från övervåningen…

När jag var liten flyttade min familj till en stor villa med två våningar, full av tomma rum och knarrande golvplankor.

Både mamma och pappa jobbade hela dagarna, så när jag kom hem från skolan var huset ofta tomt.

En gång när jag kom hem var huset nedsläckt. Jag låste upp dörren, gick in, och ropade som jag brukade:

– Mamma?

Hon svarade från övervåningen, med den där sjungande rösten.

– Jaaaa?

Jag började gå uppför trapporna för att se efter vilket av rummen hon var i, och ropade efter henne igen. Jag fick samma svar.

– Jaaaa?

När det här utspelade sig höll mamma och pappa på att sätta upp tapeter och måla dörrkarmar och sånt, och jag kunde gå vilse bland alla de där rummen, men hennes röst kom från ett som låg längst in i en korridor.

Jag kände mig lite illa till mods, men det var så det där huset fick mig att känna mig, så jag avfärdade det när jag gick genom den skumma hallen och kände mig glad över att snart få vara med mamma igen.

Precis när jag sträckte fram handen för att öppna dörren hörde jag nerifrån första våningen hur ytterdörren öppnades och min mamma ropade:

– Älskling, är du hemma?

Jag hoppade bakåt, snodde runt och rusade iväg mot trappan, men vid det första trappsteget vände jag mig om och såg hur dörren längst inne i korridoren öppnades lite på glänt.

I något ögonblick såg jag något där inne.

Jag vet inte vad det var, men det stirrade på mig.

Creepypasta från 4chan-wikin Encyclopedia Dramaticas sammanställning av “Awesome Creepypasta”. Har fått stor cirkulation på nätet, men tycks ursprungligen vara en översatt japansk spökhistoria som i sin engelska version först dök upp på bloggen Saga in underworld i september 2007. Den skiljer sig i några detaljer från versionen som jag återger ovan.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

3 kommentarer

 1. Oscar
  maj 11
  Svara

  Finns det inte någon liknande historia, fast med att den riktiga mamman gömt sig under trappan och också hörde “den” som ropade?

 2. Matias
  november 11
  Svara

  Jag har hört en annan variant. Bara att då var det någon som ropade ner ifrån: “Älsking!” och när hon går ner så står rikitiga mamman där och puttar upp henne upp för trapporna och säger: “Älskling, jag hörde också det”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *