35 nya avsnitt av Creepypodden i år!

Ovan ser ni mig och Ludvig Josephson i restaurangen i Radiohuset i Stockholm. Ludvig producerade avsnitt 14 av Creepypodden och är en flitigt återkommande röstskådespelare i podden, bland annat i det omtyckta första avsnittet om Barnen med svarta ögon och klassikerhistorien Candle Cove.

Skälet att vi ser så glada ut är att det precis blivit klart att 2016 innebär en hel massa Creepypodd – närmare bestämt 35 avsnitt under hela året. Varje avsnitt kommer vara ungefär 30 minuter långt, Ludvig kommer vara poddens producent, och vi planerar sända det första avsnittet den 29 februari. Det betyder att, om allt går enligt plan, bara typ nio veckor under 2016 kommer vara Creepypodden-fria veckor.

Inte dåligt, eller hur?

Förlåt: INTE DÅLIGT, ELLER HUR?!

35 avsnitt av en podd som inte ens sänds i FM är enligt Radiohuset en ovanligt stor beställning, ja, nästan unikt stor. Och innan jag säger någonting annat vill jag vara väldigt tydlig med en sak: att vi får en så stor beställning är mycket tack vare att ni lyssnare bett om det.

skrackfans

Ni lyssnare är helt centrala för att Creepypodden fått uppstå, för att den fått fortsätta, och för att den nu kommer få sända hela året ut. Det är tack vare era mejl till SR, era inlägg på SR:s Facebooksida, att ni har tipsat era vänner om att lyssna på Creepypodden och att ni pratat om podden på sociala medier som vi finns.

Så från botten från mitt skräck- och berättarälskande hjärta: TACK. Ni är bokstavligt talat bäst.

Ok. Med det sagt är det dags för lite konkreta frågor till er lyssnare. Jag har redan frågat om, och insamlat, era tankar om vilka avsnitt som blivit bäst hittills. Jag tänkte nu ställa lite fler frågor:

 • Vill ni höra mer creepypasta, eller mer folksägner? Det vill säga: vill ni hellre att ett avsnitt innehåller typ “Ryska sömnexperimentet” eller berättelser om hemsökta hus i Sverige?
 • Vill ni ha fler olika berättarröster, eller färre som i gengäld återkommer oftare?
 • Vill ni höra lyssnarberättelser inlästa av lyssnarna själva?

Och sist men absolut inte minst – börja tipsa om historier ni vill höra i kommande avsnitt! För nu jävlar måste jag börja samla in bra spökhistorier igen…

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

32 kommentarer

 1. Daniella
  februari 18
  Svara

  Mer Creepypastas, sjukt spännande!
  Några olika berättarröster.
  Vill inte höra lyssnarberättelser berättade av lyssnare själva.

 2. Felicia
  februari 18
  Svara

  Skulle du inte kunna ha med Aokigahara, eller Självmordsskogen i Japan som det ibland kallas? Skulle vara superläskigt. Btw älskar podden!!

 3. edith
  februari 18
  Svara

  MER SPÖKHISTORIER FRÅN SVERIGE (eller behöver inte va Sverige) men typ folksägner!

  Gillar när det är olika som berättar, men jag gillar BÄST berättaren från “det är något skumt söder om Seattle om någon vill åka dit och kika”. BÄSTA!

  Keep up the good work! ÄLSKAR DENNA PODDEN!

 4. edith
  februari 18
  Svara

  De där som handlade om saker som hände i hus var jätteläskiga. Vindsluckan, monstret under sängen osv. Plus sånt som hänt i skogen!

 5. bnw
  februari 18
  Svara

  Jag vill gärna ha mer saker knutet till datorer och internet. Angelica Norgren berättade en bra historia om ett textäventyr på 80-talet i Morgonpasset för inte så länge sedan. Gärna sådant.

 6. Emelie
  februari 18
  Svara

  HURRA så bra! Jag hör gärna både creppypastor och folksägner om vartannat, helst. Det är så häftigt att höra de “nya” spökhistorierna sida vid sida med de riktigt gamla!

  • Emelie
   februari 18
   Svara

   creepypastor* heter det så klart 😉

 7. Julia G
  februari 18
  Svara

  Vad roligt att creepypodden kommer tillbaka! Jag skulle gärna höra mer om creepypastas. Hoppas på nya spännande avsnitt!

 8. sofie
  februari 18
  Svara

  Älskar hemsökta hus och allt sånt som är mer “på riktigt” 🙂

 9. Fredrika
  februari 18
  Svara

  Tre förslag på historier som skulle vara kul att höra översatta på er eminenta podd:

  1. Penpal
  http://creepypasta.wikia.com/wiki/Footsteps#Footsteps
  Den mest gripande skräckhistoria jag hört, gjordes riktigt bra på The No Sleep Podcast. Men tror den delades upp i 6 avsnitt.

  2. Staircase
  http://knifepointhorror.libsyn.com/staircase

  3. I found a video tape on the beach a few weeks ago
  https://m.reddit.com/comments/gpfik/i_found_a_video_tape_on_the_beach_a_few_weeks_ago/

 10. Mari H
  februari 18
  Svara

  Berättelser om hemsökta och skuggfigurer sverige eller utanför spelar ingen roll. Du är en god berättare .

 11. Jimmy
  februari 18
  Svara

  “Ted the caver” var helt underbar! Kul med långa historier emellanåt. Men det bästa konceptet är nog lagom långa avsnitt som passar perfekt när man ska lägga sig. 30 minuter låter bra. Man vill ju samtidigt inte ha för korta historier. 🙂

  Black Eyed Kids, Julgranskulan, Vad är det som jagar bilar i USA, Smile.jpg, och Ljud var andra riktigt bra historier!

  Historier om mystiska varelser är en favorit, mer sådant! 🙂
  Tillsist, GRYMT koncept och fantastisk pod. Tack!

 12. Tove
  februari 18
  Svara

  Mer creepypasta! Och gärna längre historier än några olika – även om jag tyckte det värmde upp väldigt bra med en mkt kort historia (mannen som såg nåt rött i hotellrummets nyckelhål) innan den längre historien.

  Upptäckte podden för ett par veckor sen när jag sökte efter dokumentärer via A-Ö och ba “VARFÖR HAR INGEN TIPSAT MIG OM DETTA??”, är såå fast.

 13. Adam
  februari 18
  Svara

  Visst ÄR det Ludvig Josephsons pappa Erland som är berättarrösten i Skönheten och Odjuret? De bådas röster är så ofattbart lika!

  Om du läser det här Jack får du gärna hälsa honom att hans röst är fantastiskt fin (fast det vet han nog redan)!

  • Jack
   februari 18
   Svara

   Helt rätt, de är son och far. Jag hälsar honom, och tackar så hemskt mycket å hans vägnar!

 14. Cecilia
  februari 18
  Svara

  Vill gärna höra fler folksägner.

 15. Hampus
  februari 18
  Svara

  Vill först säga bästa podden! Men vill gärna höra mera om getmannen. Mera spökhistorier från sverige, liksom mera folksägner. Den bästa berättarrösten har du Jack! Tack för sveriges bästa podd

 16. Kristin
  februari 18
  Svara

  Blandat creepypastor och sägner. Håller med tidigare kommentarer om att det ger en bra stämning att få gammalt och nyttbredvid varandra.
  Ni borde be hålla de uppläsare ni har, eventuellt peta in någon ny som är duktig men inte ta in för mycket nytt folk. Det känns väldigt risky och en dålig uppläsare förstör hela stämningen. Vissa människor ska helt enkelt inte läsa högt. Lova att ni aldrig någonsin låter Stefan Sauk delta! Podden är så bra att det vore en ära för honom att vara med, men låt honom inte. Han har förstört så många ljudböcker. Så alltså inte Sauk och inte berättelser upplästa av lyssnare.

  Vidare hör jag gärna fler i stil med… Ja, vad hette sen nu, den där “21:45, titta på mig”. Och gärna fler längre. Och mer av allt annat. Typ. Och gärna om ni kan hitta mer med sjöodjur och liknande. Allt under vattnet. Trots att jag är född och uppvuxen i Göteborg är jag livrädd för djupt vatten pga att en aldrig vet vad som gömmer sig där nere. Envisas ändå med att kolla djuphavsfilm i tid och otid.

  Återigen, så bra podd! Underbar! Trots att den gör mitt liv svårt i perioder pga mardrömmar och varma nätter med tänd sänglampa. Ni lyckas alltså ypperligt! ❤️❤️❤️

 17. Malin
  februari 18
  Svara

  Fan va grymt!!!
  Variation är alltid bäst, men jag föredrar ändå historier från Sverige, eller såna som känns mer som att det faktiskt kan hända en själv, historien om det ryska sömnexperimentet till exempel skrämde inte mig så mycket eftersom det känns inte som att det är något som skulle kunna hända mig.
  Olika berättarröster, men inte inpratat av lyssnarna själva!

  Keep up the good work!

 18. Karin
  februari 18
  Svara

  Gärna lyssnarberättelser, men nice om ni pratar in det själva

 19. Anders
  februari 18
  Svara

  YES! Bra jävla besked. Gjorde min dag! Älskar verkligen Creepypodden. Ni gör ett fantastiskt bra jobb.

  Lyssnare som läser in historien KAN funka, men det skulle också kunna bli mindre bra/pannkaka. Det skulle ju ge en del studs om självupplevda händelser läses upp av de som var där. Samtidigt oroar jag mig för skakiga iphone-inspelningar med risig kvalitet och otränade uppläsningar. Kanske kan testas och utvärderas?

  Jag gillar mixen av olika typer av berättelser som funnits i podden hittills. Personligen är jag svag (och blir svag) för berättelser om olika typer av varelser. Berättelsen (tror iofs det var tre totalt om samma fenomen. Kan det ha varit i julavsnittet?) om där långa jäveln som jagade efter bilar i USA var riktigt fin. Black. Eyed kids likaså, samt historien frän den militären i Norrland vars överordnade fruktade någon ting i skogen. Sen gillar jag även folksägner och historier från Sverige/Norden. Vindsluckan var grym! men sammanfattningsvis: en mix med en liten majoritet med berättelser om varelser hade passat mig perfekt.

  Vad gäller berättarröster föredrar jag en blandning av olika. Mina favoriter är dock de två herrarna på bilden.

  Kör hårt!!

 20. Joline
  februari 18
  Svara

  Jag gillar de längre historierna där man får chans att verkligen komma in i storyn, Ted the caver var ju fantastisk. Lyssnade på en längre story på No Sleep, tror att den hette The Whisperers. Den var grym, tror den skulle göra sig bra i svenskt format också. Lätt att anpassa till typ norrländska skogar om man så skulle vilja.

 21. Anna
  februari 19
  Svara

  Fler creepypastor!
  Mina förslag är 1999 och penpal!
  Gillar dock mixen med andra historier, men är också bra när det enbart är en historia som är lång.

 22. Mia
  februari 20
  Svara

  Jag gillar variationen som varit! Ibland avsnitt som bara består av en massiv creepypasta, men också när det är flera korta på ett tema. Hade gärna lite följetånger med, som tex den superba pastan Pen Pal.
  Bland mina favoriter som ni nog inte redan läst in finns 1999, Blue Kings, Why babies are born screaming, Butcherface, The stairs and the door, I found a diary while camping in New Hampshire, för att nämna några.
  Deep/dark web historier brukar kunna vara bra. Och kul att höra lite om svenska mysterier och historier!

 23. Fredrika
  februari 20
  Svara

  Älskar Creepypodden, det är den enda pod jag följer. Fantastiskt ruggiga berättelser. Nattlinan från Xebico har varit min favorit hittills, den hörde jag två gånger! Ted the Caver var också riktigt bra. I boken Creepypasta nämner du någon annan lång creepypasta som heter något vackert med ett hus, är det möjligt att vi får höra den i framtiden?
  Jag skulle gärna ställa upp och läsa berättelser; har lite radiovana.
  Keep up the good work!
  /Skräckälskare

 24. Nordh
  februari 21
  Svara

  “Vill ni höra mer creepypasta, eller mer folksägner? Det vill säga: vill ni hellre att ett avsnitt innehåller typ ”Ryska sömnexperimentet” eller berättelser om hemsökta hus i Sverige?”

  Helst creepypasta, men gärna folk- och vandringssägner som bonus. Det sistnämnda tycker jag passar bättre i skrift. (Apropå det så har det snart gått elva år sedan ‘Glitterspray’ släpptes så vore det inte på tiden med en ny svensk bok om vandringssägner?)

  “Vill ni ha fler olika berättarröster, eller färre som i gengäld återkommer oftare?”

  Det spelar ingen roll, men ett önskemål är manliga berättarröster för män och kvinnliga berättarröster för kvinnor. (Likaså för pojkar och flickor.)

  “Vill ni höra lyssnarberättelser inlästa av lyssnarna själva?”

  Om det är tillräckligt hög kvalitet så absolut, men om det innebär en försämring så nej.

 25. Engla
  februari 22
  Svara

  Alltså bästa podden!! Räddar mina skoldagar och mina bussresor.
  lite tips från mig som jag personligen tycker är sjukt intressant men läskigt att höra om är
  -The deep web
  -unsolved mysteries
  -såna där doktorer från 2ra världskriget som typ testade hemska experiment på människor
  -creepypastas från Sverige
  -Konstiga saker som har hänt på internet och på tvprogram, liknande candle cove & mr.bear
  -djur som beter sig konstigt

  Ser fram emot en ny säsong! 😀
  Ha de bra
  /engla

 26. Sara
  februari 22
  Svara

  Ja! Äntligen mer Creepypodd!
  Du borde verkligen ta med “Have you seen this painting of a hallway?”, den finns på Reddit Nosleep. Riktigt bra och läskig som jag tror skulle göra sig bra i uppläst form.
  Även “Penpal” som nämnts tidigare. Gärna fler lite längre berättelser.
  Snälla, inga lyssnare som läser in berättelser, det kan lätt bli amatörernas afton över det hela. Uppskattar att inläsningarna är avskalade och utan dramatiseringar, det förhöjer bara den läskiga stämningen.
  Tack för bra avsnitt och ser fram emot fler.

 27. Katja
  februari 22
  Svara

  Jag har en gammal creepypasta-favorit att rekommendera, “bedtime” av Michael Whitehouse, vill jättegärna höra mer folksägner dock! De är alltid mest fascinerande och skrämmande tycker jag, skapar oftast den bästa stämningen och känns alltid lite närmare som om det skulle kunna vara verkligt. Gärna färre inläsare som återkommer ofta, gärna inte inlästa av lyssnare, jag tycker om creepypoddens bra kvalitet och inläsarnas inlevelse! Är sjukt glad att det blir mer creepypodd! Längtar!

 28. Mika Nikon
  februari 25
  Svara

  Mycket bra blandning redan!
  Bäst alla kategorier har varit Candle Cove.
  Sedan var avsnittet om ljud SÅÅÅ creepy, just för att det var blandat med verkligt / skulle kunna vara på riktigt / rena pastor.

  SÅ BRA att det kommer flera avsnitt redan denna månad. Har väntat!

 29. Amanda
  februari 25
  Svara

  Gillar när det är sånt som är mer “på riktigt” finns ju säkert massa som kan berätta om händelser i slott osv. Skulle också vilja höra om självmordsskogen i Japan!
  Superbra och spännande pod för övrigt!

 30. Didi
  mars 1
  Svara

  Stort grattis till oss alla att podden förlängs!
  Älskar att höra om sånt som hänt i vildmarken, typ på campingresor, sommarstället o. dyl. Tror att fler svenska berättelser/lyssnarberättelser verkligen kan lyfta podden till nya höjder, för som många säger ger det den härligt otäcka känslan av att det kan hända nära en själv. Är dessutom helt säker på att många lyssnare sitter inne med oslagbara storys de själva varit med om, dör för att få höra dessa!!! Föredrar personligen ett antal kortare historier per avsnitt framför ett långt avsnitt samt berättelser om fenomen som getmannen och obehagliga människor inkl. barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *