Creepypodden: Spökhistorier från svenska skogar

I dag kom det sjunde avsnittet av min SR-podd om creepypasta ut.

Här kan ni läsa avsnittets manus.

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Men! Vi förser er också med varje historia separat, eftersom ni kanske bara vill dela med er av en av dem till era vänner.

Lyssnaren Marielle mejlade till Creepypodden för att berätta om den vindslucka som förstörde många nätters sömn för hennes mamma. Berättelsen läses av Caroline Bratt Pouron.

När ett gäng kompisar åker ut i skogen utanför Sundsvall för att festa och ha det roligt blir plötsligt en av dem som förbytt. Berättelsen läses av Jack Werner och publicerades på 4chans /x/-forum av en okänd författare.

Under en träning i norra Sverige tycker en försvarsanställd att hens överordnade beter sig ovanligt nervöst och märkligt. Berättelsen läses av Ludvig Josephson och publicerades på 4chans /x/-forum av en okänd författare.

I en röd stuga någonstans i de djupa svenska skogarna var en gång en kvinna med om ett märkligt möte med någonting okänd i nattmörkret. Berättelsen läses av Katherine Zimmerman och publicerades av Linda Groth, alias littlepangolin, på reddit.com/r/nosleep.

Och så avslutar vi med en klassiker. En bild sprids på forum och i chattgrupper under nätets unga år, och den har en fruktansvärd effekt på de som råkar se den. Berättelsen läses av Ulrika Lindqvist, Marie-Jeanette Löfgren och Robert Barkman. Författaren är okänd och den finns publicerad bland annat på bloggen Aether Paranormal.

LÄS MER: Den märkliga historien om smile.jpg

Nästa avsnitt viger vi helt och hållet åt en enda berättelse – om hur två män desperat försöker fly ett fängelse i skogen, bara för att kasta sig in i käftarna på något ännu värre…

Lyssna på första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Lyssna på andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Lyssna på tredje avsnittet, om getmannen.
Lyssna på fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Lyssna på femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Lyssna på sjätte avsnittet, om den leende mannen.

Prenumerera på podden på Itunes.

 

Bild: CC BY-SA 2.0 Luke Andrew Scowen på Flickr. Länk.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

En kommentar

  1. Har sett den bilden och tyckte inte den var speciellt läskig för än jag hörde den här historien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *