Creepypodden: Grottutforskaren Teds berättelse

I dag kom det tionde och för den här omgången sista avsnittet av min SR-podd om creepypasta ut. Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Veckans avsnitt är i sin helhet vigt åt en enda, rackarns lång, spökhistoria. 

För en massa år sedan hittade jag en märklig gammal blogg, som handlade om en mans utforskande av en grotta som tycktes gömma mer än sten och fukt… Det var den första creepypastan jag upptäckte – och nu är det mitt stora nöje att presentera den i poddform.

Ted och hans vän gillar att utforska grottor. De upptäcker att det kommer vindpustar ur ett litet hål i väggen längst in i en redan välkänd grotta, och bestämmer sig för att försöka ta sig in där. Det blir början på en fruktansvärd och obeskrivlig upplevelse…

Berättelsen läses av Jack Werner, har en okänd författare och publicerades på en sajt på angelfire.com. Missa för övrigt inte att klicka på länken och skumma igenom historien i sin originalversion, det finns nämligen en hel del bilder på grottutforskningen där. Inget för den klaustrofobiska…

Tack för ännu en säsong av Creepypodden, kära lyssnare! Utan att vilja säga för mycket tycker jag poddens framtid ser ljus ut. Vi är nominerade i hela fem kategorier till Daytonas Svenska podcastpris (rösta gärna!), och i Radiohuset låter det som att fler avsnitt inte alls är en omöjlighet. Men om du vill hjälpa till att försäkra så Creepypodden fortsätter komma kan du faktiskt hjälpa till:

För det första, genom att tipsa era vänner om podden. Få dem att gilla den på Facebook, länka till avsnitten, dela enskilda historier som ni tycker särskilt mycket om eller vad som helst.

För det andra, genom att mejla Sveriges Radio och berätta att ni gillar Creepypodden. Mejla till poddredaktionen på podd (at) sverigesradio.se, eller direkt till ansvariga poddutgivaren ulf.reneland (at) sverigesradio.se.

Hoppas vi hörs igen!

Lyssna på första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Lyssna på andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Lyssna på tredje avsnittet, om getmannen.
Lyssna på fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Lyssna på femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Lyssna på sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Lyssna på sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Lyssna på åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Lyssna på nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.

Prenumerera på podden på Itunes.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

3 kommentarer

 1. Vera
  december 29
  Svara

  jag kan fortfarande inte sluta tänka på berättelsen!!! jag lyssnade på den igår, men den är liksom fast i mitt huvud. den var SÅ spännande, och jag tycker verkligen att den var otroligt stämningsfullt uppläst, och jag älskade ljud-tilläggen. fantastiskt verkligen, och otroligt obehagligt. jag älskade den!!! alltså herregud, jag känner så mycket inför den.

 2. Matilda och Marcus
  oktober 12
  Svara

  Detta var en helt fantastisk berättelse! Hur detaljerad och väl berättad den var är helt otroligt. Måste dock säga att det slutar när de var som mest spännande. Vad hände med Ted och hans vänner? Fick dem reda på vad som fanns inne i grottan? Var Ted tvungen att använda sin pistol??? Fann dem ro tillslut? VAD HÄNDE??? Har redan tipsat denna till mina bästa vänner och vi alla dör av nyfikenhet. Snälla Gör en uppföljare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *