Creepypodden: Julspecial

I dag kom det elfte avsnittet av min SR-podd om creepypasta ut, och det är en julspecial.

Julen är mörk högtid. Vi strävar fram genom korta dagar, i desperat jakt på värme och ljus. I det första avsnittet av Creepypoddens tredje säsong får ni sällskap i decembermörkret – av märkliga filminspelningar och hemsökta shoppinggallerior.

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Spökhistorierna ni hör i avsnittet är de följande:

De dödas julotta

Det här är en av de mest klassiska spökhistorierna kring jul. Den har berättats i delar av Europa i minst 1500 år, och åtminstone sedan 1600-talet har den även cirkulerat i Sverige. Detta enligt Dick Harrison i SvD, som skrivit en intressant kort text om legenden. Berättelsen läses av Helena Sahlén och finns publicerad på bland annat ungafakta.se.

Min övervakningskamera fångade något oväntat natten till jul

En pappa vill överraska sina döttrar med en film på när jultomten levererar klapparna. Han spelar huvudrollen i filmen själv, men blir överraskad när han tillsammans med sin familj dagen efter tittar på filmen… Berättelsen läses av Jack Werner, är skriven av Redditanvändaren manen_lyset och finns publicerad bland annat på Reddit.com/r/nosleep.

Vad hände i min pappas kök?

En tonåring får prova på vuxenlivet lite när hans pappa reser iväg i jobbet, och lämnar hen ensam med ansvaret för att passa lägenheten. Men den föräldrafria lyxen förbyts i skräck en natt… Berättelsen läses av Jack Werner, är skriven av Flashbackanvändaren Ambienbear och finns publicerad på Flashback.org.

Vad är det som förföljer bilar i USA?

På olika nätforum har de senaste åren olika vittnesmål om märkligheter vid vägkanterna ute längs de amerikanska landsvägarna dykt upp. De publiceras i olika trådar, vid olika tidpunkter, men har alla en skrämmande likhet… Berättelserna är skrivna av anonyma användare på 4chan och de som finns kvar på nätet finns att läsa här och här.

”Du hör inte hemma här”

För många handlar julen om att ge och få presenter. Det är alltid fint att se någon lysa upp av glädje över en gåva som träffade alldeles rätt, men det är inte alltid lika fint att ge sig ut i trängseln och paniken och köpa de där presenterna. Särskilt inte när shoppingen plötsligt blir oerhört mycket märkligare än vanligt… Berättelsen läses av Ludvig Josephson, är skriven av Redditanvändaren Gray_1 och finns publicerad på Reddit.com/r/nosleep.

Här finns alla tidigare avsnitt att lyssna på:

Första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Tredje avsnittet, om getmannen.
Fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.
Tionde avsnittet, om grottutforskaren Teds berättelse.

Prenumerera på podden på Itunes.

Bild: CC 2.0 Juan Buchelli på Flickr.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

5 kommentarer

 1. Emma
  december 22
  Svara

  Thank god! Jag hittade den här podden för tre veckor sedan och är helt hänförd! Jag har aldrig skrivit en kommentar på internet så här så ta verkligen åt dig! Tack för ett riktigt bra jobb!
  /Emma

 2. Max
  december 23
  Svara

  Vill bara säga att jag är ett stort fan av podcasten och såg verkligen fram till detta nya avsnitt och säsong men om detta är “kvalitén” som kommer framöver så kan ni lika väl lägga ner. Otroligt dåliga creepypastor, dåligt faktakoll och dåliga röstskådespelare (du ej medräknad för du är en av få som gör det bra). Tycker också att det är dåligt att du nämner och länkar till sidor som Flashback, Reddit och 4Chan då det finns mycket sjukt att läsa/se och sjuka individer som huserar där. Tänk på att det finns unga lyssnare som inte bör besöka dessa sidor, eller åtminstone undersidor hos dessa.

  /Max

 3. Fanny
  december 25
  Svara

  Den här sidan är jättebra. Jag har läst alla creepypastor

 4. Sonja
  januari 25
  Svara

  Jag tycker stories är bra och spännande. Men de som läser upp har väldigt tråkiga röster och läser så monotont. Och lyssna på en skåning… (inget emot dem) men helst inte.. Jack, du är bra på att läsa och berätta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *