Creepypodden: Oförklarligt döda

I dag kom det trettonde avsnittet av min SR-podd om creepypasta ut, och det handlar om oförklarliga dödsfall.

En övervakningskamera fångar en ung kvinnas sista ögonblick i livet, då hon beter sig märkligt i en hiss. Det enda spåret efter ett kärlekspar i skogen är en fläckig, konstig dagbok. En svensk pojkes mammas har plötsligt… förändrats. I dagens avsnitt av Creepypodden berättar vi om märkliga dödsfall. Och vad som ibland kan vara ännu värre.

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Här kan ni hitta och läsa mer om historierna vi hör i avsnitten:

Övervakningskamerabilderna som visar Elisa Lams sista, märkliga ögonblick i livet:

Wikipediaartikeln om hennes dödsfall är ganska matig vad gäller information om händelseförloppet, och här är en text en figur på Reddit skrivit om varför han tror Lams död var resultatet av en manisk period och en olycka. Här finns en spännande text om fallet och, lite mer specifikt, Cecil Hotel.

text

Bilden ovan visar Dyatlov-vandrarnas tält, som räddningspatrullen återfann det den 26 februari 1959. Det hade blivit uppskuret inifrån och dess invånare hade flytt i bara strumplästen, vissa till och med barfota, ut i den iskalla snön.

Den engelska Wikipediaartikeln om incidenten i Dyatlovpasset är bra, men om ni vill höra mer om detta gåtfulla fall är den enda raka rekommendationen att ni lyssnar på den svenska podden Obiter Dictums specialavsnitt om händelsen. Seriöst, gör det.

maxresdefault

Gården Hinterkaifeck. I dag är den riven, och allt som finns kvar är ett minnesmonument för familjen. Även detta falls Wikipediasida är bra läsning, och i det här blogginlägget fann jag ett så seriöst försök till utredning som troligen är möjligt så här långt efteråt.

Spökhistorierna vi hör i avsnittet är de följande:

Den koreanska hissritualen

Enligt en koreansk legend kan du förflytta dig till en annan, mystisk värld bara genom att åka hiss i en viss ordning. Men om du plötsligt får sällskap av en underlig kvinna är det dags att börja se upp… Berättelsen läses av Ludvig Josephson och finns publicerad i en engelsk översättning här.

”Jag hittade en dagbok när jag var ute och campade…”

En gammal dagbok ligger begravd ute i skogen. Dess innehåll berättar om märkliga stormar, och hur ett kärlekspars vandring plötsligt förvandlades till något mycket mer skrämmande… Berättelsen läses av Lydia Farran-Lee, är skriven av Redditanvändaren iia, och finns publicerad på Reddit. Vill du läsa mer spökhistorier av iic kan du besöka hans Tumblr

”Min mamma står i tvättstugan. Hon svarar inte när jag ropar på henne.”

Ibland önskar man kanske nästan att någon hade försvunnit eller mördats, åtminstone jämfört med vad personen istället förvandlats till… Det här är en lyssnarhistoria, skriven av Vincent Krichau och inläst av Ninos Chamoun.

Här finns alla tidigare avsnitt att lyssna på:

Första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Tredje avsnittet, om getmannen.
Fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.
Tionde avsnittet, om grottutforskaren Teds berättelse.
Elfte avsnittet, en julspecial.
Tolfte avsnittet, om oförklarliga ljud.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *