Creepypodden: Duscharna

I dag kom det femtonde och för den här gången sista avsnittet av min SR-podd om creepypasta ut, och det handlar om en dörr som aldrig borde ha öppnats.

Läraren Pelle berättade en gång en historia, om ett hus i Danmark, som aldrig lämnat Jacks huvud. När Jack går ut högskolan bestämmer han sig för att åka och se om det avlägsna huset står kvar…

Här kan ni läsa avsnittets manus.

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Den här historien är skriven av Dylan Sindelar, och är ursprungligen publicerad på Reddit.com/r/nosleep. Den finns också att höra på engelska, inläst av Chilling Tales for Dark Nights. Och för er som inte ännu hört avsnittet följer här några små spoilers, så pausa läsningen tills ni hört avsnittet!

Ni kanske märkte att jag inte använde mig av avsnittets vanliga upplägg med löp, signaturmelodi och “Ni lyssnar på Creepypodden med mig…” den här gången. Det var för att jag tyckte Dylan Sindelars inledning lät precis som en av mina inledningar brukar låta, med ett mer generellt snack om vandringssägner. Från den insikten kom snabbt idén att helt enkelt låta er vila i ovisshet om historien var sann eller inte, ända fram till slutet.

Sindelars historia är väldigt bra, och blev förhoppningsvis ännu lite bättre av att jag i min översättning förlade den till Sverige och Europa. Huvudpersonen hette lämpligt nog redan Jack, men läraren Mr. Mays fick bli Pelle Mayer – typiskt lärarnamn, eller hur – och Nebraska, “helvetet på jorden”, fick bli Danmark. Förlåt för det, kära landsgrannar…

Jag hoppas ni gillade denna långa historia! Minst en gång per säsong tycker jag ni ska få er en riktigt ordentlig spökhistoria till livs, eftersom det ändå finns något särskilt i det där matiga, djupa och skräckinjagande historieberättandet. Om tillräckligt många vill ha historien i min översatta text publicerar jag den som ett nytt inlägg – skriv i kommentarsfältet i så fall!

Nu tar Creepypodden ett säsongsuppehåll, tills det bestämts om det ska bli ännu mer avsnitt. Och i den beslutsfattningsprocessen har ni lyssnare faktiskt något att säga till om. Ni kan hjälpa till att garantera fler avsnitt.

För det första, genom att tipsa era vänner om podden. Få dem att gilla den påFacebook, länka till avsnitten, dela enskilda historier som ni tycker särskilt mycket om eller vad som helst.

För det andra, genom att mejla Sveriges Radio och berätta att ni gillar Creepypodden. Mejla till poddredaktionen på podd (at) sverigesradio.se, eller direkt till ansvariga poddutgivaren ulf.reneland (at) sverigesradio.se.

Hoppas ni gillat denna tredje säsong av Creepypodden – och hoppas vi hörs igen!

Första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Tredje avsnittet, om getmannen.
Fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.
Tionde avsnittet, om grottutforskaren Teds berättelse.
Elfte avsnittet, en julspecial.
Tolfte avsnittet, om oförklarliga ljud.
Trettonde avsnittet, om oförklarligt döda.
Fjortonde avsnittet, om att lämnas ensam kvar.

Bild: (CC BY-NC-ND 2.0) Shallom Johnson på Flickr.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

5 kommentarer

 1. januari 19
  Svara

  Du skrev att “Den finns också att höra på engelska, inläst av Chilling Tales for Dark Nights.” Men det klippet verkar borttaget! 🙁

 2. Zuul
  januari 20
  Svara

  Jack gick på en 4-årig högskoleutbildning.
  Jack träffade sin gamla lärare där år 3 (1 år kvar på utbildningen).
  Efter att läraren dött hade Jack “ett par år kvar på sin utbildning”.
  1+1= Potato.

 3. Pontus
  februari 10
  Svara

  Hej, undrar när det kommer ut nya poddar.

 4. Iris
  april 27
  Svara

  Hej!

  Jag skulle gärna ha denna historia i översattversion, publicerades det någonsin? Mycket bra gjort! Oerhört spännande!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *