Creepypodden: “Har du känt att någonting är här?”

I dag kom det tjugoandra avsnittet av min SR-podd om spökhistorier ut. Det finns något med ensamheten i ett hus, och ljuden som hörs när man försöker sova, som alltid kommer inspirera till spökhistorier. Dagens avsnitt är framför allt fyllt av en lång historia från podden Knifepoint Horror, en historia som många av er lyssnare önskat att få höra, men även en lyssnarhistoria från Enköping.

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Men! Vi förser er också med varje historia separat, eftersom ni kanske bara vill dela med er av en av dem till era vänner.

Först och främst inleddes avsnittet av en klassisk vandringssägen, en klintbergare som skickades in av lyssnaren Johannes Gustavsson som skriver att han först hörde den som liten. Versionen han skickade in hade han hittat på forumet Ungdomar.se, men den återfinns faktiskt mycket tidigare än så. I hans bok “Råttan i pizzan” skriver Bengt af Klintberg om den här historien, och spårar den till nordamerikansk tonårskultur. Redan på 70-talet, och säkert tidigare än så, skrämde historien upp unga tjejer och killar som samlats för att berätta spökhistorier.

Historien lyder så här:

Det var en tjej som skulle sova ensam hemma, eftersom hennes föräldrar var på fest i grannstaden. Hon var inte rädd, eftersom hon hade sin lilla hund hos sig. Hunden brukade alltid sova under flickans säng och om flickan blev mörkrädd så stack hon bara ner handen under sängen och lät hunden slicka på handen. Då blev hon genast lugn igen. På kvällen låg flickan i sin säng och lyssnade på radion. Plötsligt bröts sändningen och hallåmannen talade om att en sinnessjuk mördare tidigare under kvällen hade rymt från en anstalt i närheten av huset där flickan bodde. Rösten på radion förklarade att man skulle släcka alla lampor samt låsa dörrar och fönster. Flickan släckte lampan och stack ner handen under sängen. Då kände hon hunden slicka på handen och blev lugn och somnade. Efter en stund vaknade flickan, eftersom hon tyckte att det lät som att någon kom uppför trappan. Hon stack ner handen under sängen och när hon kände hunden slicka på handen blev hon lugn igen och somnade om. Snart vaknade flickan till ännu en gång. Hon tyckte att hon hörde ett droppande ljud från badrummet. När flickan kom in i badrummet fick hon se att hennes hund hängde i tvättställningen ovanför badkaret. Blod droppade ner i badkaret. På spegeln hade någon skrivit en snirklig text med blod. Där stod: “Människor kan också slicka”.

Sedan hörde vi lyssnaren Theas berättelse om hur hon och hennes syster, när de var tonåringar, flyttade med sin familj till sommarstugan i Örsundsbro mellan Uppsala och Enköping. Men när nätterna börjar fyllas av gråt och steg insåg de att familjen inte var ensam i huset… Berättelsen läses av Eva Dozzi:

Sist men absolut inte minst hade vi i dagens avsnitt nöjet att presentera en av er lyssnare ofta önskad historia från podden Knifepoint Horror. Podden, vars historier hörts tidigare i avsnitt åtta, skrevs och lästes av amerikanen Soren Narnia och berättelsen “Staircase” är en av hans mest uppskattade. I dag är det den vi presenterar, med rubriken “I trappan”.

Efter en separation är det inte mycket som känns roligt, och kanske särskilt inte att sitta ensam i det stora hus man tills nyligen delade med sin käresta. I den här historien får berättaren besök av en granne, som varnar för inbrottstjuvar. Men snart börjar berättaren undra om det inte är grannen som är det största hotet… Berättelsen läses av mig, Jack Werner, och är skriven av Soren Narnia.

Bild: Stillbild ur Blair Witch Project.

Här finns alla tidigare avsnitt att lyssna på:

Första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Tredje avsnittet, om getmannen.
Fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.
Tionde avsnittet, om grottutforskaren Teds berättelse.
Elfte avsnittet, en julspecial.
Tolfte avsnittet, om oförklarliga ljud.
Trettonde avsnittet, om oförklarligt döda.
Fjortonde avsnittet, om att lämnas ensam kvar.
Femtonde avsnittet, om platsen som är känd som duscharna.
Sextonde avsnittet, om våra ”trygga” hem.
Sjuttonde avsnittet, om försvinnanden.
Artonde avsnittet, om saker bara barn ser.
Nittonde avsnittet, om Slender Man.
Tjugonde avsnittet, om din telefon.
Tjugoförsta avsnittet, om nattpass på jobbet.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *