Creepypodden: Gömt mitt ibland oss

I dag kom det tjugosjunde avsnittet av min SR-podd om spökhistorier ut. Det handlar om de många platser som vi helst undviker, men som ändå finns där, mitt ibland oss. Hus, lägenheter, parker, det finns många platser vi av olika skäl går omvägar för att slippa trots att det tar längre tid och är opraktiskt. Vad är det som får oss att på det sättet krångla till våra liv?

Här kan ni lyssna på avsnittet i sin helhet:

Men! Vi förser er också med varje historia separat, eftersom ni kanske bara vill dela med er av en av dem till era vänner.

Det allra första vi hörde var en lyssnarhistoria, ett mejl från lyssnaren Anders. Han hade hört vår avsnitt “Nattpass”, och påmindes om en egen upplevelse på hans arbetsplats. Den läses av Ludvig Josephson, och handlar om när larmet plötsligt började gå.

Vi gick vidare till en annan lyssnarhistoria, den här gången signerad Amanda, som lästes upp av Rakel Josephson. Det är en kuslig sak om när hon som 15-åring sommarjobbade med renovering, och hamnade i en lägenhet där verktyg försvann av sig själva och skrapande steg hördes från tomma rum.

Avsnittets tredje och sista lyssnarhistoria kom från lyssnaren Moa, som berättade om en upplevelse på Mjölkuddsberget, centralt beläget mitt i Luleå. Under andra världskriget gömde det sig en fästning i det berget, och på bilder syns tilltufsade gamla stålgrindar in till glömda skyddsrum, och sådana där ventilationstrummor som man ibland stöter på mitt ute i ingenstans som skvallrar om att den mörka jorden döljer mer än vad som syns på ytan. Moas lyssnarhistoria verkar redan ha hunnit skrämma många av poddens lyssnare som kommer från, eller bor i, Luleå.

upplev_mjbrgt
Denna bild gör nog mycket bättre reklam för Mjölkuddsberget än vad en av veckans lyssnarhistorier lyckas med. Källa: hem.bredband.net/marie_kson

För att ge avsnittet en grandios avslutning presenterade jag så till sist en riktig klassiker. När det gäller utforskning av gamla nedlagda platser, och möten med de mörka hemligheter de ruvar på, finns det en historia som på nätet länge varit populärare än många andra. Den publicerades den första januari 2013 på sajten Slimebeast, där även andra populära creepypastor som “Normal Porn for Normal People” och “Funnymouth” fötts.

Skriven av författaren Christopher Howard Wolf, och uppläst av mig, låt mig presentera berättelsen “Övergiven av Disney”:

En bonus för er som läser detta blogginlägg är iO9:s lista över verkliga, övergivna Disney-nöjesparker. Särskilt Disney’s River County, äventyrsbadet som öppnade 1976 och stängde 2001, är värt att insupa bilder på. Den som är nyfiken rekommenderas med fördel att googla vidare på detta tema – det finns massor av spännande och lite kusliga bilder att hitta där ute.

Bild: Sixpenceee på Tumblr.

Här finns alla tidigare avsnitt att lyssna på:

Första avsnittet, om barn med svarta ögon.
Andra avsnittet, om döda människors konton på Facebook.
Tredje avsnittet, om getmannen.
Fjärde avsnittet, om skrämmande barnprogram.
Femte avsnittet, om något som härmar din mammas röst.
Sjätte avsnittet, om den leende mannen.
Sjunde avsnittet, om spökhistorier från svenska skogar.
Åttonde avsnittet, om ljud du inte kan höra.
Nionde avsnittet, om det ryska sömnexperimentet.
Tionde avsnittet, om grottutforskaren Teds berättelse.
Elfte avsnittet, en julspecial.
Tolfte avsnittet, om oförklarliga ljud.
Trettonde avsnittet, om oförklarligt döda.
Fjortonde avsnittet, om att lämnas ensam kvar.
Femtonde avsnittet, om platsen som är känd som duscharna.
Sextonde avsnittet, om våra ”trygga” hem.
Sjuttonde avsnittet, om försvinnanden.
Artonde avsnittet, om saker bara barn ser.
Nittonde avsnittet, om Slender Man.
Tjugonde avsnittet, om din telefon.
Tjugoförsta avsnittet, om nattpass på jobbet.
Tjugoandra avsnittet, om känslan av att inte vara ensam.
Tjugotredje avsnittet, om en hemsökt tavla.
Tjugofjärde avsnittet, om buggarna i Matrix.
Tjugofemte avsnittet, om Oändliga huset.
Tjugosjätte avsnittet, om sömnparalyser.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Jack Skriven av:

5 kommentarer

 1. rob
  maj 16
  Svara

  Gillade skarp att ni återvänt till temat Creepypasta! och inte enbart spökhistorier och lyssnarupplevelser (vilket också är superspännande att lyssna på:) men den sista historien “Abandoned by Disney” ger både frugan och mig rysningar ..brrrr läskigt, Bra jobbat! keep up the good work 🙂

 2. Hanna
  maj 17
  Svara

  Din podd är så fantastiskt jäkla bra! Jag gillade det senaste avsnittet skarpt. Bra jobbat! ??

 3. Hej Jack! Jag har skrivit en egen creepypasta på Reddit nosleep forum som heter “What The Animals Perceive” om du vill läsa den 🙂 men om du skulle vilja ha med den i Creepypodden får du gärna ändra lite på den om du vill 🙂

 4. Wille
  maj 18
  Svara

  Bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *